Dom Arija - Blog


Lepa, ugodna muzika i kako njeni tonovi utiču na starije ljude

Poznato je da vibracije muzičkih instrumenata unose harmoniju u telo. Muzika vraća energiju, snagu i inspiraciju. Ona ima moć da nas dovede do suza i smeha. Neobično je kako jedna melodija, može vratiti životnu radost i osmeh na lice.


Lepo prepodnevno druženje uz muziku i stihove u domu za stare Arija

Dom za stara lica Arija trudi se da na svaki način udovolji svojim korisnicima i izađe u susret svim njihovim željama. Ove nedelje je to bilo druženje sa maestrom na harmonici Aracki Vladimirom.


7 prednosti koje donose starim licima redovne fizičke aktivnosti

Medicinsko osoblje u našem domu za stare Arija, ističe svakom korisniku prednosti redovnog vežbanja, među kojima je svakako najvažnije produženje životnog veka i bolje opšte zdravstveno stanje.


Kako zdrava ishrana utiče na korisnike u domu za stara lica?

Pročitajte koje su prednosti zdrave i pravilne ishrane u domu za stara lica.


Uloga socijalnog radnika u staračkom domu

Svaki licencirani starački dom mora da ima socijalnog radnika koji ima značajnu i nezamenljivu funkciju i njegov rad je od velike važnosti za sve korisnike. Korisnici su uglavnom starije osobe i dužnost socijalnog radnika je briga o njima.


Starački dom i važnost klimatizovanog prostora

Kada su visoke temperature u pitanju, stariji ljudi sa demencijom, alchajmerom i teškom pokretljivošću koji su korisnici našeg staračkog doma, ove toplotne promene podnose veoma loše. Zato su medicinski nadzor i klimatizovane prostorije u našem domu za negu starih lica, glavni adut u borbi sa letnjim vrućinama.