Sobe u staračkom domu Arija

Starački dom Arija je sa svojim radom počeo pre godinu dana i od tada je postao sinonim za dobru negu, udobno i sigurno mesto za vaše voljene, gde će proživeti mirnu starost. Sobe u staračkom domu su prilagođene našim korisnicima.

Posted by admin December 15, 2017

Sobe u staračkom domu su prilagođene našim korisnicima. Starački dom Arija je sa svojim radom počeo pre godinu dana i od tada je postao sinonim za dobru negu, udobno i sigurno mesto za vaše voljene, gde će proživeti mirnu starost.

Sobe u staračkom domu su luksuzne i opremljene da zadovolje potrebe svih naših korisnika, posebno onih koji boluju od težih oboljenja.

Sobe u staračkom domu imaju svoje kupatilo

Svaka soba ima posebno kompletno opremljeno kupatilo. Važno je naglasiti da su toaleti prilagođeni kako za pokretne, tako i za polupokretne i nepokretne osobe. Održavanje lične higijene je od krucijalne važnosti za zdravlje i oporavak starih lica, zato je poseban akcenat stavljen na čistoću.

Kupatila u domu za stare

Svaka soba pored kupatila ima lepe i prostrane terase, sa kojih se pruža najlepši pogled na miran deo Zemuna. Sigurnost naših korisnika nam je veoma važna, pa su tako u svakoj sobi i kupatilu postavljeni SOS tasteri. Korisnicima koji su teško bolesni, nepokretni ili polupokretni je ovo veoma bitno, jer postoji mogućnost da u svakom momentu mogu potražiti pomoć stručnog osoblja. Licima koja su imala težak oblik moždanog udara recimo, neophodna je pomoć i oko najobičnijih dnevnih aktivnosti. Lekari i medicinske sestre su u takvim situacijama dostupni 24 časa.

soba u domu

Udoban boravak i mirna starost

Sve sobe u staračkom domu poseduju klima uređaj, kablovsku televiziju, frižider i sopstvenu telefonsku liniju. Za većinu korisnika je bitan podatak da je u čitavom objektu na raspolaganju bespaltan wi-fi. Ovo je veoma važno zbog komunikacije sa najblizima, koji su u inostranstvu, ili ukoliko pak žele da pročitaju zanimljivosti sa interneta, u momentima dokolice.

unutrasnjost sobe

Za korisnike sa težim oboljenjima, na raspolaganju su sobe za intenzivnu negu, koje poseduju posebno opremljene medicinske krevete, sa mogućnošću podizanjem uzglavlja i nogu, kao i opremu za infuziju, stočiće za hranjenje i svu neophodnu medicinsku aparaturu.

Sobe za teže obolele pacijente

Starački dom Arija je veoma prostran, u ulaznom delu su garniture za popodnevni odmor, susrete i druženja sa porodicom i ostalim stanovnicima doma. Neretko se uz čaj povedu zanimljivi razgovori, odigraju društvene igre ili se sluša mirna i opuštajuća muzika.

Čitanje i relaksacija

Dnevni boravak izlazi na prostranu terasu, gde svi naši korisnici, kada je lepo vreme, uživaju u čistom vazduhu i prelepom pogledu. Radi socijalizacije tu je velika trpezarija, gde svi u isto vreme ručaju zajedno. Ovo je bitan momenat, jer im daje osećaj pripadnosti i zajedništva, dok uživaju u ukusno pripremljenim izbalansiran obrocima. Svi nivoi su povezani liftom, tako da i slabo pokretni korisnici u svakom momentu mogu biti uključeni u dnevne aktivnosti. Za ljubitelje pisane reči, starački dom Arija, nudi bogato opremljenu biblioteku. Čitanje, rešavanje ukrštenih reči i igranje šaha, igra veliku ulogu u očuvanju mentalnih sposobnost, propadanja nervnih ćelija i zaštiti od demencije.

Biblioteka

Sobe u staračkom domu su komforne i udobno nameštene

Prilikom opremanja smo vodili računa da sve prostorije u staračkom domu budu prilagođene potrebama naših korisnika. Sobe, u kojima borave naši korisnici, su jednokrevetne, dvokrevetne i višekrevetne, luksuzno opremljenje i svetle. Postoji mogućnost unošenja sitnijih delova nameštaja iz vašeg doma, kako biste se u svakom momentu osećali kao kod svoje kuće. Naš cilj i jeste da stvorimo prijatnu atmosferu, kako bi boravak naših korisnika bio što ugodniji.

Prva asocijacija kod većine ljudi, kada je starački dom u pitanju, je u većini slučajeva negativna. Mi smo razbili sve stereotipe. Stvorili smo porodično, mirno i udobno mestu u kome će se vaši nadraži osećati prihvaćeno i gde im, pored ugodnog smeštaja, ljubav, briga i pažnja neće biti uskraćene.